VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

DOC/ Autorizația de mediu pentru Uzina Metalurgică din Râbnița, prelungită de CSE

Termenul de valabilitate a autorizației de mediu privind gestionarea deșeurilor și a autorizației de emisie a poluanților în atmosferă de la surse fixe, eliberată pentru „Uzina Metalurgică Moldovenească”, a fost prelungit până la finele anului 2023. O decizie în acest sens a fost emisă de Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) la 30 octombrie.

Decizia vine la mai puțin de o săptămână după ce Energocom a anunțat prelungirea contractului de achiziție a energiei electrice cu Centrala termoelectrică din stânga Nistrului (MGRES), până la sfârșitul anului 2024.

Potrivit dispoziției CSE, Agenția de Mediu va emite, în termen de o zi lucrătoare de la depunerea cererii de
către ,,Uzina Metalurgică Moldovenească”, actele permisive „Autorizația de mediu pentru gestionarea deșeurilor” și ,,Autorizația de emisie a poluanților în atmosferă de la surse fixe” cu valabilitatea până la 31 decembrie 2023.

În cadrul aceleiași ședințe, CSE a decis alocarea din Fondul de intervenție al Guvernului a sumei de 2,1 milioane de lei, necesare pentru  întreținerea centrelor de plasament temporar pentru persoanele refugiate. 

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.