VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Edificiile noi și cele supuse renovării, obligate să respecte reguli minime privind eficiența energetică

Un șir de clădiri publice și private, printre care blocuri, școli, spitale, hoteluri, restaurante, edificii pentru birouri și comerț, vor fi obligate să respecte niște reguli minime privind eficiența energetică în cazul renovărilor sau când sunt ridicate de la zero.

Potrivit Ministerului Infrastructurii, printre noile măsuri se numără termoizolarea pereților, schimbarea ușilor și a ferestrelor, a instalațiilor de încălzire și preparare a apei calde menajere sau înlocuirea sistemului de iluminat.

Aceste reglementări vin să accelereze tranziția la energia verde și să armonizeze cadrul național de reglementare la standardele europene. Cerințele au fost elaborate de Ministerul Energiei cu sprijinul USAID Moldova, prin intermediul Proiectului Securitatea Energetică a Republicii Moldova (MESA), și în parteneriat cu Agenția pentru Eficiență Energetică și Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale

Reglementările vor fi aplicate de proiectanții pe arhitectură, proiectanții sistemelor de iluminat, încălzire, producerea apei calde menajere, ventilare și condiționare în așa mod asigurând că imobilele reconstruite și cele nou construite corespund cerințelor minime de performanță energetică.

Totodată, după implementarea cerințelor, clădirile vor putea fi certificate din punct de vedere energetic astfel încât potențialii cumpărători sau locatari să fie informați despre eficiența energetică a imobilelor.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.