VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

AUDIO / Veaceslav Ioniță de Ziua internațională a cafelei: Cafeaua în Moldova a apărut mai devreme decât în Europa

Dacă nu era cafeaua nu ar fi existat știința. Cafeaua în Moldova a apărut mai devreme decât în Europa.

Sunt câteva curiozități legate de cafea noastră, cea de toate zilele, expuse în cadrul programului informativ „Pulsul Basarabiei”, de către Veaceslav Ioniță un împătimit de cafea, cu ocazia Zilei Internaționale a cafelei, marcată anual pe data de 1 octombrie.

Veaceslav Ioniță povestește despre cum basarabenii își serveau pe timpuri oaspeții cu cafea, ce tehnici de realizare a acesteia erau pe atunci.

La fel, menționează că a întocmit o listă de circa 100 de tipuri de cafea, pe care le-a consumat și pe care le consideră cele mai bune, pentru sine. Ioniță mai vorbește și despre tipurile de cafea care există astăzi în lume, care sunt țările producătoare de cafea și dacă cafeaua se bea cu zahăr sau fără.

Autor

  • Maria Procopciuc

    A activat în calitate de reporter la Agenția de știri Info Prim Neo, astăzi Agenția de presă IPN. Din 2017 și până în prezent moderează emisiunile „Iarba verde de acasă”, „Pulsul Basarabiei”, „Doină, dor și omenie”, emisiuni cu tentă socială, culturală, muzicală.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.