VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

AUDIO / Vlad Mircos de Ziua internațională a muzicii: Muzica nu are hotare

Vlad Mircos, compozitor, muzicolog, profesor de discipline muzical-teoretice la Școala de Arte „Valeriu Poleakov” din Chișinău, a vorbit sâmbătă, 1 octombrie, în cadrul programului informativ „Pulsul Basarabiei” despre Ziua internațională a muzicii, marcată anual pe data de 1 octombrie.

Vlad Mircos a spus că această ocazie că muzica nu are hotare, compozitorii nu aparțin unei naționalități, unei țări, ei aparțin lumii.

„Eu aș dori foarte mult ca muzica să schimbe gândirea oamenilor și existența noastră, dar nu știu cum se poate întâmpla acest lucru. Noi toți sperăm că muzica care este creată de marii compozitori și cea care este creată și acum și încă urmează să fie creată va înnobila sufletele oamenilor și ne va face cumva mai buni că nu se pornească alte răutăți pe acest pământ, a spus Vlad Mircos.

Autor

  • Maria Procopciuc

    A activat în calitate de reporter la Agenția de știri Info Prim Neo, astăzi Agenția de presă IPN. Din 2017 și până în prezent moderează emisiunile „Iarba verde de acasă”, „Pulsul Basarabiei”, „Doină, dor și omenie”, emisiuni cu tentă socială, culturală, muzicală.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.