VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Oficial român: Pentru apropierea Moldovei de UE este importantă stabilitatea politică

Pentru apropierea fermă a Republici Moldova de Uniunea Europeană este importantă stabilitatea politică și ireversibilitatea cursului de reforme. Despre aceasta a menționat secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al României, Iulian Fota, în cadrul consultările politice interministeriale moldo-române care au avut loc la Chișinău.

”Șefii celor două delegații au apreciat caracterul strategic al dialogului bilateral, cooperarea dinamică în cadrul organizațiilor regionale, și în plan multilateral, evidențiind și colaborarea strânsă dintre ministerele și instituțiile ambelor țări, în toate domeniile de interes. Diplomații au efectuat și un amplu schimb de opinii despre impactul asupra țărilor noastre în plan socio-economic și energetic a războiului injust al Federației Ruse împotriva Ucrainei.

Secretarul de stat Veaceslav Dobîndă a mulțumit interlocutorilor români pentru sprijinul consecvent oferit țării noastre în obținerea statutului de țară candidat pentru aderare la Uniunea Europeană, inclusiv disponibilitatea autorităților române de a oferi expertiza necesară în vederea avansării procesului de integrare europeană, a agendei de reforme care vizează transformarea și modernizarea statului nostru și a instituțiilor acestuia după standardele europene.

Șeful delegației române, Iulian Fota, a accentuat importanța stabilității politice și a ireversibilității cursului de reforme pentru apropierea fermă a Republici Moldova de Uniunea Europeană”, se arată în comunicatul remis de MAEIE.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.