VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

AUDIO/Ludmila Catlabuga: Vacile trebuie să se regăsească la o fermă, mai puțin în gospodăriile casnice

Ludmila Catlabuga, reprezentanta Asociației Fermierilor Producători de Lapte din Republica Moldova, a vorbit sâmbătă, 15 iulie, în cadrul programului informativ Pulsul Basarabiei despre fermele de vaci existente în Republica Moldova, despre laptele ca materie primă colectat de la cetățeni și ferme, despre factorii care au dus la majorarea importurilor de produse lactate, dar și despre starea actuală de lucruri din sectorul zootehnic.

„Această micșorare a efectivului de animale la sate, în gospodăriile casnice, pentru că astăzi nu mai vedem cum vin ca altă dată cirezi din toate colțurile unui sat, este din cauza că avem o altă generație de oameni care trăiește în sate. Această generație nu mai vrea să țină o vacă în gospodărie. Eu cred că animalele trebuie să se regăsească la o fermă, acolo unde este monitorizată calitatea laptelui și unde poate fi asigurată siguranța alimentară a produsului, în cazul dat vorbim de lapte, unde este un veterinar și este sub controlul autorităților de resort. Laptele colectat de la oameni, în sate, este asociat ca fiind necalitativ și asta supără omul care duce acel lapte la punctele de colectare”.

Autor

  • Maria Procopciuc

    A activat în calitate de reporter la Agenția de știri Info Prim Neo, astăzi Agenția de presă IPN. Din 2017 și până în prezent moderează emisiunile „Iarba verde de acasă”, „Pulsul Basarabiei”, „Doină, dor și omenie”, emisiuni cu tentă socială, culturală, muzicală.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.