VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

AUDIO/Irina Nechit: De Ziua Națională a Lecturii se va citi foarte multă poezie scrisă de Grigore Vieru

Pe data de 14 februarie se va marca, pentru a doilea an consecutiv, Ziua Națională a Lecturii. Iar pentru a vorbi despre lectură și importanța lecturii în viața omului, invitata programului informativ Pulsul Basarabiei de sâmbătă, 10 februarie, a fost scriitoarea Irina Nechit, considerată o poetă din generația postmodernistă. Este cunoscută și ca jurnalistă, a scris articole despre artă și diverse probleme ale culturii ăn mai multe ziare, dar mai este cunoscută și ca dramaturg și ca traducător. 

„Încă de la început de februarie sunt desfășurate activități dedicate cititului. Sunt planificate chiar multe în această perioadă. De Ziua Națională a Lecturii se va citi foarte multă poezie scrisă de Grigore Vieru. Lumea îl iubește foarte mult. La Salonul Internațional de Carte din anul trecut, mi-a fost acordat, de către Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, premiul Grigore Vieru pentru poezia pentru copii. Este o onoare foarte mare pentru mine. Numele lui Grigore Vieru e sfânt și pentru mine. Îmi amintesc de Grigore Vieru, deși era o ființă fragilă, era totodată un om foarte puternic și un scriitor foarte mare”, a spus Irina Nechit.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.