VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Fermierii au blocat Vama Leușeni, fiind nemulțumiți de politicile Ministerului Agriculturii

În cadrul protestului, inițiat în sudul țării, fermierii spun că sunt disperați și nu mai au bani pentru a începe lucrările agricole de primăvară. În semn de protest, aceștia au blocat preț de 20 de minute Vama Leușeni.

Veniți din mai multe localități ale R. Moldova, fermierii își exprimă astfel nemulțumirea față de politicile promovate de autoritățile de stat, transmite deschide.md.

Ieri, agricultorii au protestat la Cahul și Cantemir, înaintând o serie de revendicări către autoritățile din R. Moldova. Într-o scrisoare adresată instituțiilor competente, aceștia declară că anii 2022 și 2023 au fost cei mai dificili din istoria agriculturii. Asociația „Forta Fermierilor” a anunțat că astăzi au ieșit la protest și fermierii din raioanele Hîncești, Telenești, Căușeni și Criuleni.

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, precizează că Guvernul a alocat 50 de milioane de le producătorilor agricoli a căror recoltă a fost afectată de secetă în proporție de 60%.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.