VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

AUDIO / Galina Climov: Una dintre cele mai dure bariere cu care se confruntă persoanele cu dizabilități este atitudinea discriminatorie în societate  

Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități, marcată anual la 3 decembrie, are scopul de a promova și implementa programele destinate îmbunătățirii condițiilor de viață pentru persoanele cu dizabilități.

Galina Climov, director executiv al Alianței Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități din Republica Moldova (AOPD), a spus sâmbătă, 3 decembrie, în cadrul programului informativ Pulsul Basarabiei că această zi vine să spună întregii societăți că persoanele cu dizabilități au același drepturi care oricare dintre noi, că ele trebuie să aibă aceleași șanse de incluziune în comunitate, în societate și că ele trebuie să acceseze fără impedimente, fără bariere, oricare domeniu, oricare activitate, din viața de zi cu zi.

”Ele trebuie privite de la egal la egal. Avem persoane cu diferite tipuri de dizabilități și noi trebuie să avem o atitudine de acceptare, de primire a acestor persoane în comunitate. Ele trebuie să fie prezente peste tot, așa cum noi suntem peste tot și ne bucurăm de serviciile, lucrurile și bunurile pe care ni le oferă viața. Astăzi, printre cele mai dure bariere cu care se confruntă persoanele cu dizabilități rămâne atitudinea discriminatorie din partea societății. Persoanele cu dizabilități încă se confruntă cu fenomenul discriminării în diferite situații, la accesarea diferitor servicii, bunuri etc”, a spus Galina Climov.

Autor

  • Maria Procopciuc

    A activat în calitate de reporter la Agenția de știri Info Prim Neo, astăzi Agenția de presă IPN. Din 2017 și până în prezent moderează emisiunile „Iarba verde de acasă”, „Pulsul Basarabiei”, „Doină, dor și omenie”, emisiuni cu tentă socială, culturală, muzicală.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.