VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

AUDIO / Alina Cojocari: În zilele noastre este încă foarte necesar să transmitem informații despre HIV/SIDA, despre căile de transmitere

La 1 decembrie a fost marcată Ziua Mondială de Combatere HIV/SIDA, în semn de solidaritate față de persoanele care trăiesc cu HIV/SIDA. În contextul acestei zile, Alina Cojocari, șef secție activități cu PTH din cadrul Asociației Obștești “Inițiativa Pozitiva”, a spus sâmbătă, 3 decembrie, în cadrul programului informativ Pulsul Basarabiei, că HIV/SIDA este o boală cronică și cu toții trebuie să cunoaștem căile de transmitere a virusului, că persoana care trăiește cu HIV/SIDA este o persoană obișnuită și este diferită doar prin faptul că este purtător de virus.

„Atitudinea în societate față de persoanele care trăiesc cu HIV și SIDA este foarte importantă. Nu trebuie să fie stigmatizare, discriminare. În acest sens astăzi este mai bine decât a fost cândva, dar  încă avem la ce lucra, în mare parte la „a informa”. Suntem în secolul 21, situația se schimbă, dar la câte eforturi depunem, cazuri tot avem. Trebuie să fie schimbată atitudinea societății față de aceste persoane. Orice persoană este supusă unui asemenea risc. Nu contează domeniul în care activezi”, a spus Alina Cojocari.

Autor

  • Maria Procopciuc

    A activat în calitate de reporter la Agenția de știri Info Prim Neo, astăzi Agenția de presă IPN. Din 2017 și până în prezent moderează emisiunile „Iarba verde de acasă”, „Pulsul Basarabiei”, „Doină, dor și omenie”, emisiuni cu tentă socială, culturală, muzicală.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.