VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

AUDIO/ Alina Cebotari: Încurajăm raportarea oricărei forme de violență împotriva femeilor

Data de 25 noiembrie e despre eliminarea violenței împotriva femeilor și de condamnare a diverselor forme de violență îndreptate asupra femeilor. Violența asupra femeilor este una dintre cele mai răspândite încălcări ale drepturilor omului din lume, inclusiv în Republica Moldova.

În contextul marcării Zilei internaționale pentru eliminarea violenței împotriva femeilor, Alina Cebotari, fondatoarea și directoarea organizației Femei pentru Femei, președinta Consiliul de Administrare al Coaliției Naționale „Viața fără Violență”, a vorbit sâmbătă, 25 noiembrie, în cadrul programului informativ Pulsul Basarabiei despre cum a ajuns ca în această zi de 25 noiembrie să fie marcată Ziua Internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor, despre ce este violența împotriva femeii.

„Violența împotriva femeilor este un fenomen social, o boală socială, care este încă foarte răspândită și este foarte mult despre putere și control. Puterea și controlul este rădăcina acestui fenomen. Din păcate femeile încă sunt văzute ca niște obiecte, care nu au putere de decizie, dar care aparțin bărbaților și devine controlată. Noi avem foarte multă violență în societate în general. De diferite tipuri. Încurajăm raportarea oricărei forme de violență împotriva femeilor”, a spus Alina Cebotari.

Autor

  • Maria Procopciuc

    A activat în calitate de reporter la Agenția de știri Info Prim Neo, astăzi Agenția de presă IPN. Din 2017 și până în prezent moderează emisiunile „Iarba verde de acasă”, „Pulsul Basarabiei”, „Doină, dor și omenie”, emisiuni cu tentă socială, culturală, muzicală.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.