VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Prima zăpadă s-a așternut peste Moldova. Poliția recomandă evitarea pornirii la drum lung

În Republica Moldova s-a așternut pentru prima dată în acest an un strat de zăpadă. Poliția informează că pe tot teritoriul țării se circulă în condiții de iarnă iar drumurile sunt accesibile. Totodată, oamenii legii recomandă șoferilor evitarea pornirii la drum lung.

„Dacă totuși sunteți nevoit, înainte de plecare asigurați-vă că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar mașina este echipată corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă”, precizează Poliția.

Din cauza viscolului, starea drumurilor se poate schimba brusc.

Șoferii sunt îndemnați dacă circulă prin zone afectate de zăpadă să nu staționeze pe trasee, pentru a permite intervenţia utilajelor de deszăpezire. În cazul unui blocaj în trafic, pentru a evita riscul înzăpezirii în câmp, să aleagă să se retragă în localități.

Poliția mai recomandă șoferilor să circule cu viteză redusă, să evite manevrele neasigurate, în special depășirile și să respecte distanța dintre mașini. În cazul în care vă aflați într-o dificultate sesizați cel mai apropiat echipaj de Poliție sau apelați la numărul 112.

Amintim că meteorologii au emis cod galben și portocaliu de lapoviță și ninsori pe întreg teritoriul țării. Avertizarea se va menține până duminică, ora 20:00.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.