VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Au încercat să scoată ilegal din țară 45.000 dolari și circa 25.000 de euro: Doi străini, documentați

Doi străini sunt documentați după ce au încercat să scoată din țară sume impunătoare de bani fără a le declara. Este vorba despre o cetățeancă a Ucrainei și un bărbat din Federația Rusă.

Primul caz a fost documentat de poliția de frontieră din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău.

La data de 15 iunie la cursa Chișinău-Erevan s-a prezentat la controlul de frontieră o cetățeană a Ucrainei. În urma procedurilor de rigoare  efectuate la traversarea frontierei, de către echipa mixtă formată din polițiști de frontieră și angajați ai Serviciului Vamal, au fost depistate mijloace bănești în sumă de 22.400 euro și 2.650 dolari SUA”, se arată în comunicatul remis de IGPF.

Mai mult, în scopul de a se eschiva de la prevederile legislației în vigoare ucraineanca a apelat la ajutorul soțului ei, care i-a propus polițistului de frontieră mită de 3.000 de dolari, ulterior, oferindu-i 1 300 euro pentru a ignora încălcarea comisă. Inspectorul Poliției de Frontieră a refuzat „oferta” solicitând suportul angajaților SPIA.

Un alt caz de scoatere a valutei din țară a fost deconspirat la ruta „Chişinău – Baku”.

În rezultatul controlului de către polițiștii de frontieră în comun cu funcționarii vamali, în valiza unui cetățean rus, în vârstă de 67 de ani s-au depistat mijloace financiare în sumă de 45.000 dolari americani, nedeclarați controlului vamal.

Mijloacele financiare depistate au fost ridicate, iar cazul este cercetat în continuare de către ofițerii din cadrul Direcției urmărire penală a Serviciului Vamal.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.