VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Jocurile Olimpice de vară ar putea să nu mai fie organizate: Viața sportivilor, în pericol din cauza căldurii extreme

Sportivii și oamenii de știință atrag atenția asupra riscurilor reprezentate de căldura tot mai intensă asupra performanțelor și siguranței participanților la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

Un raport realizat de un grup de olimpici în colaborare cu cercetători de la Universitatea din Portsmouth avertizează că temperaturile ridicate din timpul verii vor face practic imposibilă desfășurarea competițiilor olimpice în condiții de siguranță.

Kaitlyn Trudeau, cercetător principal la Climate Central, a declarat că fără eforturi susținute pentru reducerea emisiilor de carbon, temperaturile globale vor crește într-un ritm ce va face “aproape imposibilă, dacă nu complet imposibilă” organizarea Jocurilor Olimpice de vară, scrie stirinews.ro.

Sportivii intervievați, printre care Samuel Mattis, aruncător de disc din SUA, și Jamie Farndale, jucător de rugby din echipa Marii Britanii, au povestit despre dificultățile întâmpinate în antrenamente și competiții din cauza caniculei. Aceștia au subliniat pericolele reprezentate de supraîncălzirea organismului, leșinuri și chiar riscul de deces în condiții extreme.

Raportul recomandă schimbarea programărilor tradiționale ale competițiilor, pentru a le desfășura în lunile mai reci sau în intervalele orei mai răcoroase ale zilei.

De asemenea, sunt necesare planuri mai bune de rehidratare și răcire a sportivilor, precum și o mai mare implicare a acestora în campaniile de conștientizare a impactului schimbărilor climatice asupra sportului.

Președintele World Athletics, Sebastian Coe, a declarat că schimbările climatice reprezintă “o amenințare existențială” pentru sport, iar aceste provocări trebuie abordate urgent de federațiile sportive și organizatorii evenimentelor.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.