VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Au fost anunțate rezultatele finale ale europarlamentarelor din România. Alianța PSD-PNL a obținut jumătate din voturi

Alianța electorală PSD PNL a obținut 48,55% din voturi la alegerile europarlamentare (19 mandate de eurodeputat), Alianța AUR – 14,93% (şase mandate), Alianța Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei – 8,71% (trei mandate), potrivit rezultatelor finale prezentate de Biroul Electoral Central.

De asemenea, Uniunea Democrată Maghiară din România a obținut 6,48% din voturi (două mandate), Partidul S.O.S România a obținut 5,03% (două mandate de eurodeputat), iar Nicolae-Bogdănel Ştefănuță, candidat independent, a obținut 3,08% (un mandat).

În urma centralizării celor 19.870 de secţii de votare organizate în țară şi în străinătate, numărul total al alegătorilor înscrişi în listele electorale care s-au prezentat la urne a fost de 9.444.894, gradul de participare la vot a fost de 52,40%, iar numărul total al voturilor valabile exprimate – 8.942.629.

Procesul verbal privind centralizarea voturilor şi atribuirea mandatelor urmează să fie publicat în Monitorului Oficial al României.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.