VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Atenție! Cursa de tren Chișinău-Iași, suspendată în perioada 30 mai – 1 iunie

În contextul Summitului Comunității Politice Europene (CPE), cursa de tren Chișinău-Iași nu va circula pentru o perioadă de trei zile, anunță Calea Ferată din Moldova (CFM). Vagoanele trenului de pe cursa respectivă vor fi folosite pentru transportarea jurnaliștilor la Summitul CPE care va fi organizat la 1 iunie la Castelul Mimi de la Bulboaca.

Totodată, CFM anunță că trenul de pe cursa Chișinău- București va circula zilnic, fără abateri.

„Trenul de pe cursa Chișinău- București va circula zilnic, fără abateri, cel de pe cursa Chișinău-Iași însă, în perioada 30, 31 mai și 1 iunie nu va circula”, informează CFM.

Menționăm că cei aproximativ 1000 de jurnaliști și membri ai echipelor media la Summitul CPE vor fi transportați de la Chișinău la Bulboaca cu ajutorul a patru trenuri. Garniturile au fost supuse unor testări tehnice și lucrări de mentenanță.

Amintim, în luna aprilie Guvernul a alocat, printr-o hotărâre, două milioane pentru reabilitarea stației feroviare din Bulboaca. De asemenea, executivul a dispus și alocarea unei sume de 1,2 milioane de lei pentru reabilitarea trenurilor care vor circula în ziua Summitului și peste 530 de mii de lei pentru renovarea unei stații de la Gara Chișinău.

La cea de-a doua Reuniune a Comunității Politice Europene, care va avea loc pe 1 iunie la vinăria Castel Mimi, raionul Anenii Noi, sunt așteptați circa 50 de șefi de stat sau de guverne, inclusiv liderii Uniunii Europene.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.