VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Atenție, călători! Cozi uriașe la ieșirea din Moldova: vămile Leușeni-Albița și Sculeni, suprasolicitate

Cozi uriașe de autoturisme la ieșirea din Republica Moldova, intrarea în România. Punctele de trecere a frontierei Leușeni-Albița și Sculeni sunt suprasolicitate de călători, anunță reprezentanții Poliției de Frontieră în dimineața zilei de 3 ianuarie.

Potrivit autorităților de frontieră, la vama Leușeni-Albița se atestă trafic sporit de călători și de autoturisme, iar pentru fluidizarea traficului au fost deschise piste de control suplimentare.

„Direcția ieșire din R. Moldova, intrare în România rămâne a fi aglomerată, ambuteiajul fiind format și pe partea moldovenească, după barieră. Pentru fluidizarea fluxului, au fost deschise spre circulație toate pistele de control disponibile, inclusiv fluxul direcționat pe benzile opuse de deplasare”, precizează Poliția de Frontieră

Autoritățile de frontieră precizează că și la PTF Sculeni, în continuare se atesta flux majorat pe sensul de ieșire din țară.

Sursa citată îndeamnă călătorii să opteze pentru PTF Costești, PTF Cahul sau PTF Leova.

Potrivit poliției de Frontieră, în ultimele 24 de ore, pe sensul de ieșire din Republica Moldova a fost înregistrat 32 123 de traversări de persoane.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei rămân a fi:

  • PTF Leușeni – 12 043 traversări persoane;
  • PTF Sculeni – 8 520 traversări persoane;
  • PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 7 872 traversări persoane;
  • PTF Cahul – 3 067 traversări persoane;
  • PTF Giurgiulești-Galați – 2 891 traversări persoane.

În prezent sunt funcționale cu România 7 puncte de trecere (rutier), iar cu Ucraina – 28 de puncte de trecere (rutier).

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.