VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Atacuri masive ale forțelor ruse în mai multe regiuni ucrainene, inclusiv în Harkov și Odesa

Forțele ruse au lansat, joi dimineață, un atac aerian masiv asupra regiunilor Harkov, Kiev, Zaporojie și Lvov. Autoritățile locale ucrainene au transmis că în Harkov au fost vizate cel puțin zece obiective de infrastructură critică. De asemenea, regiunea Kiev a fost supusă, timp de cinci ore, unui atac cu rachete și drone kamikaze. Toată Ucraina a fost sub alertă de raid aerian, după ce armata a raportat decolarea a șapte bombardiere strategice rusești Tu-95MS din regiunea Murmansk.

Joi dimineață, trupele ruse au lovit cel puțin obiective ale infrastructurii critice din orașul Harkov și din regiune, a transmis Oleg Sinegubov, șeful administrației militare din regiune, relatează Ukrinform.

„Rușii au dat cel puțin 10 lovituri asupra infrastructurii critice a orașului Harkov și a regiunii. Deocamdată, nu există victime. Informațiile sunt în curs de actualizare. Reparăm deja întreruperile de curent”, a transmis Oleg Sinegubov. La rândul său, Igor Terehov, primarul din Harkov a transmis că orașul este supus unui atac cu rachete rusești, fiind înregistrate mai multe explozii.

Comandantul Forțelor Aeriene ucrainene, general-locotenent Mikola Olesciuk, a transmis, pe Telegram, că apărarea antiaeriană a distrus 57 de ținte aeriene din cele 82 lansate de inamic asupra Ucrainei în dimineața zilei de 11 aprilie Rușii au lansat, joi dimineață, o lovitură combinată cu rachete de diferite tipuri și drone asupra Ucrainei, fiind afectate în special regiunile Kiev, Harkov, Zaporojie și Lvov.

În total, forțele ruse au folosit 82 de mijloace de atac aerian: 20 de rachete de croazieră Kh-101/Kh-555 de pe aeronavele de aviație strategică Tu-95 MS (zona de lansare – Regiunea Saratov ); 6 rachete aerobalistice Kh-47M2 „Kinjal” de la avioanele de luptă MiG-31K (zona de lansare – Regiunea Tambov); 12 rachete ghidate antiaeriene S-300 (lansate din regiunea Belgorod); 40 de drone de atac de tipul „Shahed-131/136” (din regiunile Primorsko-Akhtarsk și Chauda – Crimeea). 4 rachete aeriene ghidate Kh-59 (din spațiul aerian al regiunii ocupate Zaporizhzhia). Generalul Mikola Olesciuk a notat că avioanele de luptă, forțele de rachete antiaeriene, grupurile mobile și unitățile de război electronic ale Forțelor de Apărare ale Ucrainei au fost implicate în respingerea atacului aerian al inamicului.

În total, au fost distruse 57 de ținte aeriene: 16 rachete de croazieră Kh-101/Kh-555, 39 de drone de atac de tip „Shahed-131/136” și 2 rachete aeriene ghidate Kh-59.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.