VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Forțele aeriene israeliene anunță că rachetele și dronele vor ținti orice agent Hamas

Update: Armata israeliană susține că agenții și luptătorii Hamas „nu au unde să se ascundă” în Gaza și că forțele aeriene lansează atacuri aeriene intense în valuri, la fiecare patru ore, scrie BBC, citat de Digi24.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Forțelor israeliene, Richard Hecht, a declarat că distincția dintre țintele militare și cele civile nu este atât de simplă. „În clădirile în care locuiesc oamenii ar putea fi un depozit de arme, ar putea fi un apărător al Hamas”, a spus el.

Între timp, numărul morților crește: au fost ucise cel puțin 900 de persoane în Israel și peste 680 de palestinieni.

Frontiera Israelului cu Fâșia Gaza este controlată în totalitate, iar acum atacuri masive sunt lansate în interiorul regiunii palestiniene. Forțele israeliene de Apărare au anunțat demararea unor operațiuni militare aeriene „pe scară largă” împotriva multor ținte Hamas din Fâșia Gaza. Atacurile aeriene asupra regiunii sunt doar începutul, iar Israelul va folosi „o forță enormă” asupra grupării Hamas, a declarat premierul Benjamina Netanyahu.

Noaptea trecută, militarii israelieni au lovit peste 200 de ținte în Fâșia Gaza. Printre locațiile vizate se numără un depozit de arme aflat într-o moschee, un apartament folosit pentru lansarea de rachete ale Hamas și un turn înalt folosit de grupul terorist, dar și alte instalații militare.

”Campania poate fi lungă și este important ca fiecare familie să se asigure că are apă, alimente, medicamente și echipamente necesare pentru situații de urgență”, au transmis într-un comunicat oficialii Armatei.

Între timp, Hamas a amenințat că va începe să execute ostatici ca răspuns la loviturile israeliene din Gaza efectuate fără avertismente anterioare, a declarat purtătorul de cuvânt al Brigăzilor Izzedine al-Qassam din Gaza.

“Din acest moment, orice atac asupra oamenilor noștri aflați în siguranța căminelor lor va fi întâmpinată cu executarea ostaticilor civili, iar înregistrările vor fi difuzate cu suport video și audio”, a declarat purtătorul de cuvânt, care și-a ales numele de război Abu Obeida.

Aceste declarații nu-l oprește pe premierul Israelului să vină cu riposte dure împotriva luptătorilor Hamasa,

”Ne aflăm în război pentru a ne asigura supravieţuirea. Vom învinge aceste animale cu chip de om. Vom lua cu asalt toate satele din Israel pentru a le aduce sub controlul nostru. Vom lansa un atac masiv contra Hamasului. Şi ne vom lărgi desfăşurarea la frontiera de nord şi pe tot teritoriul israelian. Eu consolidez toate serviciile de securitate”, a declarat Netanyahu în cadrul Parlamentului Israelului (Knesset).

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.