VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Arestări masive la manifestările de comemorare a lui Navalnîi organizate în orașele din Rusia

Poliția din Rusia a luat măsuri represive împotriva persoanelor adunate în cadrul manifestărilor de comemorare a opozantului Aleksei Navalnîi. Cel puțin 100 de persoane au fost arestate, transmite BBC.

Filmări şi imagini din Moscova şi Sankt Petersburg au arătat ofiţeri care smulgeau pancartele protestatarilor şi îi târau pe alţii de la altare improvizate în memora lui Navalnii. Printre cei reținuți se numără inclusiv jurnaliști.

Potrivit site-ului rus pentru drepturile omului, OVD-info, cel puţin 100 de persoane au fost arestate în opt oraşe, inclusiv Moscova, Sankt Petersburg şi Krasnodar, în timpul adunărilor pentru a aduce un ultim omagiu opozantului rus.

Deşi poliţia nu a oferit detalii despre arestări, procurorii i-au avertizat pe ruşi să nu participe la niciun protest în masă la Moscova.

Ziua.md mai transmite că rețineri au avut loc și la Tver, Taganrog, Nijni Novgorod, Rostov pe Don și Murmansk. Oamenii au ieșit în stradă la manifestații tăcute, în ciuda faptului că autoritățile i-au avertizat să nu participe la un protest masiv în centrul Moscovei.

Manifestări similare au avut loc în întreaga Rusie, după ce s-a aflat că opozantul rus a murit în colonia penitenciară unde era închis. Cel puțin la Moscova, potrivit imaginilor apărute pe rețelele de socializare, memorialele au fost curățate în această noapte de mai multe persoane îmbrăcate în civil, în prezența oamenilor legii.

Mii de oameni s-au adunat în fața ambasadelor Rusiei din Berlin, Bruxelles, Roma, Belgrad, Varșovia, Sofia, Amsterdam, Tbilisi și în alte orașe europene. Au aprins lumânări și au depus flori în memoria liderului opoziției ruse, decedat la 47 de ani.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.