VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Aproximativ 3000 de elevi au intrat în sesiunea suplimentară a examenelor de absolvire a gimnaziului

În această săptămână, aproximativ 3000 de elevi vor susține examenele de absolvire a gimnaziului în cadrul sesiunii suplimentare. Este vorba despre absolvenții care din motive obiective nu s-au prezentat la sesiunea de bază și de cei care nu au obținut note de trecere în prima etapă.

Sesiunea suplimentară va dura până joi, 4 iulie, în fiecare raion și municipiu fiind instituite centre de examene. Astăzi, are loc examenul la Limba și literatura română pentru elevii care au studiat în școli cu predare în limba rusă, la care participă 186 de absolvenți. În următoarele trei zile urmează deja probele la matematică, la limba de instruire, româna și rusă, și la istoria românilor și universală.

Rezultatele testelor vor fi afișate în data de 6 iulie în fiecare centru raional sau municipal. Tot atunci, elevii vor putea depune și cererile de contestații.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.