VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Anul trecut, municipalitatea a investit peste 2 miliarde de lei în dezvoltarea infrastructurii drumurilor și a transportului

Aproximativ 2,4 miliarde de lei a investit Primăria municipiului Chișinău, în anul 2022, în îmbunătățirea și dezvoltarea infrastructurii drumurilor și a transportului. Despre acesta a anunțat primarul general Ion Ceban, care a precizat că suma este cu 60% mai mare față de anul 2021.

Potrivit edilului, peste 900 de milioane de lei au fost investiți în domeniul prestării serviciilor de transport public, pentru lucrări de modernizare a parcurilor de autobuze și troleibuze, dar și pentru procurarea și asamblarea noilor unități de transport public.

„Aproximativ 1,3 miliarde de lei au fost alocate pentru reabilitarea drumurilor municipale. Dintre acestea, peste 420 de milioane au fost direcționate la construcția și reparația capitală a străzilor, suma rămasă fiind investită în lucrările de reparație curentă”, a scris Ion Ceban într-o postare pe Facebook.

Totodată, Ion Ceban susține că unele străzi au fost reabilitate total sau parțial, cu reparația carosabilului, trotuarelor și a canalizării pluviale, iar în prezent, lucrările de reparație continuă pe un șir de străzi ale capitalei.

De asemenea, municipalitatea a investit în anul trecut aproximativ 180 de milioane de lei pentru lucrările de întreținere, reparație și modernizare a iluminatului stradal, public și a semafoarelor.

„În cadrul lucrărilor, după necesitate, a avut loc înlocuirea, îndreptarea sau vopsirea pilonilor de metal și a suporturilor, schimbarea cablului torsadat și montarea corpurilor de iluminat, pentru care au fost cheltuite mai mult de 13 milioane lei din bugetul municipal. Procesul de modernizare a vizat și sistemul de dirijare și control de la distanță al iluminatului public, până acum fiind înlocuite 160 de blocuri de control, iar alte 60 de unități urmează a fi instalate în perioada următoare, în acest scop fiind cheltuite 4,7 milioane lei”, a menționat Ceban.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.