VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Antreprenorii, primăriile și instituțiile centrale vor putea accesa fonduri europene pentru digitalizare

Antreprenorii, primăriile și instituțiile centrale vor putea accesa fonduri europene pentru digitalizare. Acest lucru este posibil după ce Republica Moldova a finalizat negocierile cu UE pentru aderarea la Programul Europa Digitală. Anunțul a fost făcut la 5 decembrie de vicepremierul Dumitru Alaiba, ministru al Dezvoltării Economice și Digitalizării

„Acest program (Digital Europe Programme) înseamnă acces la fonduri pentru a spori digitalizarea afacerilor, cetățenilor și a administrațiilor de pe continent. În total fonduri disponibile pentru toate țările membre ale programului până în anul 2027 – 7,5 miliarde EURO. Antreprenorii, primăriile și instituțiile centrale vor putea accesa fonduri europene pentru digitalizare. Încă o oportunitate ce vine din partea UE”, a scris ministrul Alaiba pe pagina personală de Facebook.

Programul Europa Digitală este un program de finanțare al UE axat pe facilitarea folosirii tehnologiei digitale de către întreprinderi, cetățeni și administrații publice.

Programul oferă finanțare, sprijinind proiecte în cinci domenii-cheie: supercalcul, inteligența artificială, securitate cibernetică, competențe digitale avansate și asigurarea unei utilizări pe scară largă a tehnologiilor digitale în întreaga economie și societate, inclusiv prin intermediul centrelor de inovare digitală. Cu un buget total planificat până în anul 2027 în mărime de 7,5 miliarde de euro, Programul urmărește să accelereze redresarea economică și să modeleze transformarea digitală a societății și a economiei europene, aducând beneficii tuturor, dar în special întreprinderilor mici și mijlocii.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.