VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Antreprenoare: Statul încurajează lumea să rămână acasă, pe de o parte, iar pe de altă parte, oprește oamenii din activități

”Statul încurajează lumea să rămână acasă, pe de o parte, iar pe de altă parte, oprește oamenii din activități”. De această opinie este Pelaghea Țipu, antreprenoare în comuna Peresecina din raionul Orhei.

În cadrul emisiunii Puncte de Reflecție de la Vocea Basarabiei antreprenoarea a comentat situația în care se află în prezent deținătorii de patente.

Nu știu cum se lucrează în bază de patentă, dar bănuiesc că este o plată foarte mică acolo și se profită de această situație. Statul trebuie să intervină prompt, să li se ofere soluția cea mai bună. Dacă nu se pot instala toate lucrurile astea cu aparatul de casă sau toate chestiile acestea, să li se ofere alte soluții, în așa fel încât să nu pierdem acești oameni, să nu meargă să-și ia geanta și să plece peste hotare. Or, noi încurajăm lumea să rămână acasă, pe de o parte, iar pe de altă parte, îi oprim din activități”, a comentat Pelaghea Țipu.

Vorbind despre relația antreprenor și stat, Pelaghea Țipu, susține că autoritățile ar trebui să inițieze o campanie națională de educație atât a antreprenorilor, cât și a cetățenilor per general.

Acest subiect este unul foarte sensibil pentru Republica Moldova și eu aș veni aici ca soluție din partea statului cu o campanie națională de educație atât a antreprenorilor, cât și a cetățenilor per general – să nu accepte să ia și nici să nu dea bani în plic; să nu fie indiferenți față de impozite, iar aici statul are toate pârghiile să întreprindă niște acțiuni. Spre exemplu, să ni se raporteze cum se cheltuiesc banii publici, banii veniți în buget din impozitare”, a mai declarat antreprenoarea.

Reamintim că utilizarea patentelor în activitatea comercială urma să dispară de pe 1 ianuarie dar termenul a fost prelungit cu jumătate de an. Această licenţă de întreprinzător este utilizată în activităţile de comerţ cu amănuntul la tarabe, în tonete, chioşcuri, pavilioane sau din autovehicule.  În prezent, în Republica Moldova, peste cinci mii de persoane îşi desfăşoară activitatea în baza acestui permis.

Autor

Articole similare

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.