VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

ANSA: Producătorii din R. Moldova pot exporta material săditor de măr în țările UE

Republica Moldova a obţinut permisiunea Comisiei Europene de a exporta material săditor de măr (Malus domestica) în Uniunea Europeană.

Despre aceasta anunță Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor, care subliniază că obţinerea dreptului de a exporta material săditor de măr în UE constituie o reuşită importantă pentru Republica Moldova care va oferi noi oportunităţi pentru producătorii autohtoni.

”La data de 17 august 2022, au fost publicate, iar astăzi au intrat în vigoare, modificările la Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2018/2019, care se referă la anumite plante destinate plantării din specia Malus domestica, originare din Moldova, precum şi dintr-o altă ţară.

În conformitate cu modificările publicate în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene producătorii au posibilitate, în următorii trei ani, să exporte material săditor de măr pe teritoriul statelor-membre ale Uniunii Europene”, anunță instituția.

În acest sens, Agenția Naţională pentru Siguranţa Alimentelor îndeamnă persoanele cointeresate să stabilească relații comerciale cu parteneri/producători privind livrarea produsului dat în statele-membre ale Uniunii Europene.  

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.