VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Prețul gazelor naturale europene a crescut brusc și a trecut de 290 de euro/MWh

Prețul gazelor naturale europene a crescut brusc și a trecut luni, 22 august, de 290 de euro/MWh, un record, pe fondul temerilor că aprovizionarea va fi afectată și mai mult de lucrările de mentenanță anunțate de Gazprom la conducta Nord Stream 1, conform unei analize publicate de Trading Economics.

Pe Bursa de la Amsterdam (TTF), de referință pentru tranzacționarea gazelor naturale europene, cotația a crescut cu 20% în această ședință de tranzacționare, peste 290 euro/MWh, un record. În urmă cu o săptămână, prețul gazelor naturale europene urcase la 248 de euro pe megawatt oră. 

Foto: Trading Economics
Foto: Trading Economics

Analiștii spun că noul record atins astăzi este rezultatul valului de căldură din Europa care a dus la o creștere a cererii de energie electrică și a reducerilor livrărilor de gaze naturale rusești. Acestuia i se adaugă și faptul că la sfârșitul săptămânii trecute, Gazprom a anunțat din nou suspendarea livrărilor de gaze către Europa pentru trei zile, invocând lucrări de “mentenanță”. Similar cu lucrările de mentenanță anterioare, există temeri că termenul de întrerupere ar putea fi prelungit de ruși în mod intenționat, peste intervalul de trei zile anunțat oficial.

 De altfel, de la începutul anului, Gazprom și-a redus livrările de gaze naturale, pe total, cu 36%, iar conducta Nord Stream 1 funcționează la 20% din capacitate, “din motive tehnice”. Acest lucru îi împiedică pe europeni să își facă rezervele pentru iarnă la nivelul din anii anteriori.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.