VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

ANSA a efectuat verificări în taberele de odihnă din R. Moldova: Încălcările depistate

În perioada lunilor mai-iunie 2024, inspectorii din cadrul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor au realizat controale pentru verificarea nivelului de pregătire a taberelor de odihnă pentru sezonul estival 2024.

În urma verificărilor, s-au constat următoarele neconformități:

  • lipsa rapoartelor privind calitatea apei potabile;
  • lipsa ordinului privind stabilirea comisiei de triere;
  • meniuri necoordonate cu Agenția Națională pentru Sănătate Publică;
  • lipsa spațiului/dulapului pentru depozitarea ustensilelor de lucru și a agenților de curățare;
  • lipsa carnetelor medicale pentru personalul angajat din blocul alimentar, dar și a cursului de instruire în materie de igienă pentru aceștia, etc.

Inspectorii ANSA au întocmit procese verbale pentru înlăturarea încălcărilor menționate. Ulterior, taberele care au îndeplinit toate cerințele și-au reluat activitatea sezonieră, iar cele nepregătite pe deplin pentru odihna copiilor își vor redeschide ușile doar după eliminarea neconformităților”, subliniază ANSA.

Menționăm că în perioada lunilor iunie-august 2024 pe teritoriul Republicii Moldova vor activa 79 de tabere dintre care: 33 staționare şi 46 cu sejur de zi.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.