VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Mai mulți pompieri din Moldova și România vor merge în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor

Grecia își întărește echipele de pompieri în această vară cu 240 de pompieri din Bulgaria, Malta, Moldova și România, care vor fi desfășurați în țară de la începutul lunii iulie până la mijlocul lunii septembrie, în plin sezon al incendiilor de vegetație, au declarat marți oficialii, scrie AP.

Acesta va fi al treilea an consecutiv în care pompieri din străinătate vor fi staționați în Grecia, care s-a confruntat cu incendii devastatoare de pădure și mărăcini în timpul verilor sale calde și uscate.

Prima echipă străină din Bulgaria se află deja în țară și a fost staționată în orașul Salonic din nord, în timp ce o a doua echipă de 15 pompieri din Malta urmează să sosească la jumătatea lunii și va fi staționată în sudul Greciei, a declarat Ministerul Protecției Civile al țării.

Luni, zeci de persoane au fost evacuate din hoteluri și case de pe insulele Kos și Chios din estul Mării Egee, în timp ce forțele terestre și avioanele de lansare a apei luptau împotriva a două incendii forestiere de mari dimensiuni. Cinci persoane ar fi fost rănite ușor – patru pompieri și un voluntar – în timp ce un bărbat a fost arestat în Chios și amendat cu peste 8.000 de euro pentru că ar fi provocat incendiul.

În cele 24 de ore de luni până marți după-amiază, 36 de incendii de vegetație au izbucnit în întreaga țară, a declarat departamentul de pompieri, marea majoritate fiind combătute în stadii incipiente.

Prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis, vorbind în timpul unei reuniuni a cabinetului de luni, a declarat că vara acestui an a fost prognozată a fi „deosebit de periculoasă” pentru incendiile de vegetație.

Anul trecut, incendiile de proporții din Grecia au ucis peste 20 de persoane.

sursa

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.