VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

ANRE va decide dacă se va scumpi din nou energia electrică în R. Moldova

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică va decide mâine, 30 noiembrie, dacă energia electrică se va scumpi din nou în țara noastră.

Ședința în cadrul căreia se vor examina solicitările Premier Energy și FEE Nord de creștere a tarifelor va începe la ora 10:00.

Dacă ANRE va aproba solicitările, atunci consumatorii deserviți de Premier Energy ar putea plăti 6.38 de lei kW/h, iar cei din nord, deserviții de FEE Nord - 5.68 de lei kW/h.

Recent, premierul Natalia Gavrilița a explicat în cadrul unei conferințe de presă necesitatea majorării tarifelor la energia electrică.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat, în cadrul ședinței din 2 noiembrie, majorarea tarifului la energia electrică.

Astfel, începând cu 4 noiembrie, consumatorii „Premier Energy” S.R.L. achită 4,77 lei/kWh (fără TVA), cu 1,62 lei mai mult decât tariful în vigoare, iar consumatorii Societății „Furnizarea Energiei Electrice Nord” vor achita 4,81 lei/kWh, cu 1,60 lei mai mult față de tarifele în vigoare.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.