VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

ANRE susține că aprobarea tarifelor pentru apă și canalizare de către CMC, fără avizarea ANRE, este ilegală

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) atenționează Consiliul Municipal Chișinău (CMC) că subiectul privind aprobarea tarifelor pentru serviciul public de alimentare cu apă și canalizare, inclus pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a CMC din 3 noiembrie, cu omiterea etapei de avizare de către ANRE, este ilegal.

S.A. „Apă Canal Chișinău” în prezent activează în baza unor Acorduri internaționale de împrumut, iar competența legală de aprobare a tarifelor pentru serviciul public de canalizare şi/sau de epurare a apelor uzate în cazul dat aparține ANRE.

În cazul în care operatorul nu activează în condițiile unor acorduri sau contracte încheiate cu organismele financiare internaționale, tarifele se determină anual de către operator în conformitate cu Metodologia tarifară şi se prezintă Agenţiei pentru avizare, iar consiliului local – pentru aprobare.

„Aprobarea tarifelor nominalizate de către autoritatea administrației publice locale, cu omiterea etapei de avizare sau substituirea autorității de reglementare de către CMC alta decât ANRE, contravine legislației în vigoare, respectiv, este ilegală”, menționează ANRE.

ANRE în continuare își exprimă deschiderea totală și permanentă de a colabora cu operatorii din domeniile reglementate și autoritățile publice locale, în vederea depășirii obstacolelor și problemelor din sectoare, astfel încât să asigure consumatorii cu servicii de calitate la tarife/preturi corecte și transparente.

Pe 28 octombrie, CSE Chișinău a declarat stare excepțională în domeniul aprovizionării cu apă și canalizare în capitală și suburbii. Detalii aici

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.