VOCEA CARE NE UNEȘTE

ANRE: Prețurile la carburanți au scăzut în ultima perioadă cu peste 18% la benzină și 17% la motorină

După ce în luna iunie a anului curent prețurile la carburanți au atins un nivel istoric maximal de 33,90 lei/litru pentru benzina COR 95 și de 32,46 lei/litru pentru motorina standard, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică atestă actualmente o tendință de continuă scădere a acestora.

Ieftinirea cumulată a carburanților din ultima perioadă este de 6,29 lei/litru pentru benzina COR 95 și de 5,58 lei/litru pentru motorina standard, ceea ce reprezintă o diminuare cu circa 18,5 % și respectiv 17,2% comparativ cu valorile maximale din iunie.

Astfel, vineri, 5 august, pentru un litru de benzina, șoferii din R. Moldova vor scoate din buzunar  27 de lei și 46 bani, cu 15 bani mai puțin, iar pentru un litru de motorină vor achita 26 de lei și 74 de bani, cu 14 bani mai puțin.

ANRE asigură consumatorii finali de corectitudinea prețurilor maximale de comercializare a produselor petroliere principale de tip standard și reiterează faptul că mecanismul actual de formare a prețurilor generează prețuri corecte și transparente, care reflectă fidel atât tendințele de creștere a cotațiilor internaționale, cât și cele de scădere.

Articole similare

spot_img

cele mai populare