VOCEA CARE NE UNEȘTE

Ajutoare financiare pentru asistenți parentali și persoane aflate în situații de extremă dificultate

32 de asistenți parentali profesioniști, 3 copii rămași temporar fără ocrotire părintească și 5 persoane care suferă de boli grave vor beneficia de sprijin financiar. O hotărâre în acest sens a fost aprobată de către Comisia municipală de stabilire și acordare a ajutorului material, la propunerea primarului Ion Ceban.

32 de asistenți parentali profesioniști din cadrul Direcției pentru protecția drepturilor copilului din municipiul Chișinău vor beneficia de un sprijin financiar în mărime de o mie de lei. Potrivit edilului, acești specialiști îngrijesc de copiii din plasament 24 din 24 de ore, șapte zile pe săptămână, dar, conform cadrului legal, sunt remunerați doar pentru cinci zile de lucru, adică pentru 40 de ore.

De asemenea, trei copii rămași temporar fără ocrotire părintească, plasați în Serviciul de asistență parentală profesionistă, vor beneficia de sprijin financiar în mărime de cinci mii de lei, în vederea pregătirii acestora către noul an școlar.

Cinci persoane din familii cu venituri mici din capitală care suferă de boli grave vor beneficia de ajutoare materiale în sumă de 95 de mii de lei pentru acoperirea cheltuielilor pentru tratamentele chirurgicale costisitoare.

Articole similare

spot_img

cele mai populare