VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ajutoare financiare pentru asistenți parentali și persoane aflate în situații de extremă dificultate

32 de asistenți parentali profesioniști, 3 copii rămași temporar fără ocrotire părintească și 5 persoane care suferă de boli grave vor beneficia de sprijin financiar. O hotărâre în acest sens a fost aprobată de către Comisia municipală de stabilire și acordare a ajutorului material, la propunerea primarului Ion Ceban.

32 de asistenți parentali profesioniști din cadrul Direcției pentru protecția drepturilor copilului din municipiul Chișinău vor beneficia de un sprijin financiar în mărime de o mie de lei. Potrivit edilului, acești specialiști îngrijesc de copiii din plasament 24 din 24 de ore, șapte zile pe săptămână, dar, conform cadrului legal, sunt remunerați doar pentru cinci zile de lucru, adică pentru 40 de ore.

De asemenea, trei copii rămași temporar fără ocrotire părintească, plasați în Serviciul de asistență parentală profesionistă, vor beneficia de sprijin financiar în mărime de cinci mii de lei, în vederea pregătirii acestora către noul an școlar.

Cinci persoane din familii cu venituri mici din capitală care suferă de boli grave vor beneficia de ajutoare materiale în sumă de 95 de mii de lei pentru acoperirea cheltuielilor pentru tratamentele chirurgicale costisitoare.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.