VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Andrian Cheptonar: Văzând câți judecători au trecut pre-vettingul, putem spune că la nivel de 80% sistemul este infect

Deputatul PAS, Andrian Cheptonar, a comentat situația excepțională din justiție. În cadrul emisiunii Puncte de Reflecție de la Vocea Basarabiei, politicianul a subliniat că 80% din acest sistem este infect.

Noi acum lucrăm destul de intens ca să aducem o curățenie în sistemul de justiție. La întâlniri cu cetățenii noi avem foarte multe reproșuri referitoare la modul cum acționează justiția, deși sunt destul de mulți judecători onești în sistem și eventual al putea fi vizați de generalizarea analizei despre faptul că justiția nu este onestă și corectă în Republica Moldova, regret și că oamenii onești sunt afectați, dar ei astăzi nu reprezintă o masă critică, nu sunt suficienți, îi domină. Văzând câți oameni au trecut pre-vettingul, deci, practic 80% au picat acest test, concluzia mea este că la nivel de 80% sistemul este infect”, a declarat Cheptonar.

Totodată, deputatul a subliniat că toți judecătorii care și-au dat demisia din Curtea Supremă de Justiție își doresc să blocheze sistemul.

Cine s-a dus să treacă pre-vettingul? Nu au fost luați un număr de oameni aleatoriu, sunt cei care au considerat că ei vor fi verificați și vor trece acest test, pentru că ei s-au înscris să fie testați, ei au considerat că sunt OK. Știind ce au în spate, ei au considerat că ei sunt buni. Acum, toți cei care și-au dat demisia din Curtea Supremă de Justiție pe lângă faptul că ei își doresc să blocheze sistemul, să ne pună pe noi într-un șah, dar acești oameni urmau să fie verificați primii în vetting și, nu știu, ar fi trecut această verificare?”, s-a întrebat deputatul.

De asemenea, alesul poporului a precizat că în prezent nu are încredere nici în sentințele pronunțate de magistrații de la Curtea Supremă de Justiție.

Noi nu avem astăzi o justiție despre produsele căreia eu personal astăzi aș putea spune că am încredere în rezultatele unei decizii chiar de nivel de Curte Supremă de Justiție, eu nu am astăzi această încredere. Noi vedem toată debandada care se întâmplă astăzi în sistemul de justiție și, respectiv, faptul că o persoană, care a fost dl Bolboceanu, nu știu dacă faceți referință la acest caz”, a mai menționat parlamentarul.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.