VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Andrei Spînu: „Deficitul de energie electrică prognozat pentru astăzi este de 11%”

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a comunicat, că deficitul de energie electrică pe care Republica Moldova îl are prognozat pentru ziua de vineri, 4 noiembrie, este 11%.

„Prieteni, pentru mâine avem prognozat un deficit de 11% la energia electrică. România continuă să livreze peste 80% din electricitatea contractată”, a scris vicepremierul joi seara pe o rețea de socializare.

Vicepremierul a mulțumit populației că a redus consumul la energia electrică și a îndemat să economisim și în continuare.

Amintim că de la 1 octombrie concernul rus Gazprom a redus nejustificat livrările de gaze către R. Moldova. La scurt timp, pe motiv de diminuare a volumelor de gaze, Tiraspolul a anunțat reducerea livrărilor de energie către malul drept al Nistrului.

De la 1 noiembrie Chișinăul nu mai primește energie de la Centrala de la Cuciurgan care asigura aproape 70 la sută din necesar după ce nu s-a ajuns la un compromis în vedere semnării unui acord pentru luna noiembrie. În prezent, aproape 90% din necesarul de energie electrică este procurată din România prin contractele comerciale, de pe bursa de electricitate și în baza contractului de avarie. 

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.