VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Anatolie Nosatîi: Noi nu avem cooperare pe domeniul militar cu Rusia și nu avem nicio intenție să conlucrăm cu dânșii în acest domeniu

”Noi nu avem cooperare pe domeniul militar cu Federația Rusă, chiar din primele zile am transmis tranșant acest mesaj că nu avem nicio intenție să cooperăm cu dânșii în acest domeniu”. Asigurări în acest sens au fost date de ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi.

În cadrul emisiunii Puncte de Reflecție de la Vocea Basarabiei, ministrul a precizat că dialog între Republica Moldova și Federația Rusă pe dimensiunea militară bănuiesc nu există și pe parcursul anilor nici nu a existat.

Depinde cine era la conducere, unii aveau mai mult interes, alții aveau mai puțin. Vreau să vă asigur că noi nu avem cooperare pe domeniul militar cu Federația Rusă, din primele zile am transmis tranșant acest mesaj că nu avem nicio intenție să cooperăm cu dânșii în acest domeniu”, a declarat ministrul.

Totodată, Anatolie Nosatîi, a subliniat că este greu de spus care vor fi acțiunile Federației Ruse în următoarea perioadă de timp.

Noi urmărim, de pildă, câte capacități de lansare a rachetelor sunt, permanent când vedem ieșirea în Marea Neagră a unui număr mărit de purtătoare de rachete sau când suntem informați despre zborurile aviației care are capacitatea de lansare a acestor rachete, suntem îngrijorați și urmărim cu atenție ce este lansat și în ce direcție merge ca să putem anunța cetățenii. E clar că trebuie să avem și capacitate pentru a intercepta aceste rachete, dar ceea ce este actualmente în dotarea Armatei Naționale nu poate să acopere tot teritoriul țării”, a precizat Anatolie Nosatîi.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.