VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Analiză CNN. Un tanc, câțiva soldați tineri şi un mesaj delirant. Parada Moscovei, menită să etaleze puterea, i-a dezvăluit în schimb slăbiciunea

Parada de la Moscova, menită să etaleze forța Armatei Ruse, a arătat mai degrabă faptul că aceasta își atinge limitele – un singur tanc a condus coloanele de vehicule militare, iar defilarea aeriană a fost anulată fără nicio explicație, se arată într-o analiză realizată de jurnaliștii de la CNN.

În mod tradițional, Rusia s-a folosit de parada de Ziua Victoriei, pe care o sărbătorește pe 9 mai, pentru a-și etala puterea militară. În festivitățile din anii precedenți, zeci de tancuri au traversat Piața Roșie din Moscova, în timp ce avioanele și elicopterele străbăteau cerul de deasupra.

Astfel, timp de zeci de ani, “sacrificiul uluitor” al Rusiei în Marele Război de Apărare a Patriei a fost onorat prin parade fastuoase. Dar anul acesta a evidențiat doar deciziile proaste din ultima vreme a șefului de la Kremlin, potrivit unei analize CNN.

Evenimentul de anul acesta s-a remarcat prin modestie. Un singur tanc T-34 a condus coloana de vehicule militare. T-34 este un vehicul din epoca sovietică, pus pe teren de Rusia în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

La parada de anul trecut, T-34 a fost însoțit de mult mai modernele și performante T-90 și T-14. Niciunul dintre aceste modele nu a apărut și azi. În schimb, T-34 a fost însoțit de vehicule de luptă multifuncționale Tigr.

Au fost expuse și vehicule blindate Tigr-M și VPK-Ural, dar principalul obiectiv a fost sistemul de apărare aeriană de ultimă generație al țării S-400  și sistemul său balistic intercontinental Yars, care face parte din forțele nucleare ale Rusiei. Potrivit agenției de stat Tass, au fost expuse 125 de articole de tehnică militară.

În ciuda prognozelor meteo care arătau cer relativ senin deasupra Moscovei, zborul obișnuit de deasupra Pieței Roșii a fost anulat, a informat presa de stat, fără a oferi o explicație.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.