VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Zelenski: Putin și-a ratat propriul termen limită pentru capturarea orașului Bahmut

Vladimir Putin nu a reușit să captureze orașul ucrainean Bahmut, aflat în conflict de luni de zile, până la termenul pe care și l-a autoimpus, astăzi, de Ziua Victoriei în Rusia, a declarat Volodimir Zelenski, relatează Sky News.

Președintele ucrainean a vorbit în cadrul unei conferințe de presă comune cu Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, la Kiev, unde cei doi marchează Ziua Europei.

Zelenski a salutat o inițiativă a membrilor UE de a trimite un milion de obuze de artilerie Kievului, care se pregătește să lanseze o contraofensivă împotriva Rusiei, și a declarat că el și von der Leyen au discutat despre decizii în domeniul apărării și al integrării, precum și despre sancțiunile împotriva Rusiei în timpul discuțiilor de astăzi de la Kiev.

Zelenski a declarat reporterilor că se așteaptă la un al unsprezecelea pachet de sancțiuni UE împotriva Moscovei în curând.

El a adăugat că se așteaptă ca un summit al statelor membre ale UE din iunie să aibă ca rezultat opinii pozitive în ceea ce privește aderarea Ucrainei la bloc.

În ceea ce privește subiectul invaziei Rusiei, von der Leyen a declarat că Moscova a „eșuat dramatic” în Ucraina, care a rezistat și „ripostează cu succes”.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.