VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Președinta R. Moldova, întrevedere cu Adina Vălean, Comisara UE pentru Transporturi

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut marți, 9 mai, o întrevedere cu Adina Vălean, Comisara Uniunii Europene pentru Transporturi, aflată într-o vizită în țara noastră.

„Am salutat-o astăzi la Chișinău pe Adina Vălean, Comisara Uniunii Europene pentru Transporturi, cu care am discutat despre drumurile, podurile și calea ferată care ne unesc, la propriu. De Ziua Europei, am primit o veste bună - azi a fost semnat acordul prin care țara noastră aderă la Mecanismul pentru Interconectarea Europei. Moldova și UE fac pași concreți pentru ca, în cât mai scurt timp, să fim parte a familiei europene”, a spus Președinta Maia Sandu.

Șefa statului a menționat că, în calitate de membru asociat al acestui mecanism vom primi și mai multe finanțări pentru construcția, dezvoltarea, modernizarea și completarea rețelelor transeuropene în sectorul transporturilor, al energiei și în sectorul digital. „I-am mulțumit doamnei Comisar pentru sprijinul acordat de Uniunea Europeană ca să avem drumuri și infrastructură mai bune, și pentru Acordul privind liberalizarea transportului rutier de mărfuri cu UE. Aceste lucruri ne ajută să fim mai conectați și să avem comerț mai intens cu țările UE”, a subliniat Președinta. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.