VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Analist: Ucraina pierde războiul din cauza înarmării insuficiente de către Occident

Analistul occidental, Vladimir Socor, afirmă căUcraina pierde războiul din cauza înarmării insuficiente de către Occident”.

În cadrul emisiunii Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei, Socor a subliniat că „Occidentul nu a putut, dar nici nu a dorit să înarmeze Ucraina în măsură suficientă pentru ca ofensiva să reușească și să elibereze teritoriile ocupate de Rusia”.

Ucraina pierde războiul. Nu trebuie să ne facem iluzii. Ucraina pierde războiul în primul rând pe plan teritorial din cauza înarmării insuficiente de către Occident. Ucraina nu poate să recupereze teritoriile ocupate de Rusia. Ucraina se află în fața dezmembrării teritoriale, în fața pierderii definitivă a teritoriilor ocupate actualmente de Rusia. După părerea mea, administrația președintelui Biden nu dorește ca Ucraina să învingă Rusia. Deocamdată vedem că situația în teren în Ucraina este în impas, nu este înarmată suficient ca să recâștige teritoriile și ne îndreptăm către o situație de armistițiu oficial sau neoficial”, a declarat analistul.

Totodată, Vladimir Socor a comentat declarațiile președintelui rus la Summitul G20 unde a sugerat că și-ar dori negocierea păcii.

Nu există nicio definiție a păcii. Nimeni nu știe ce ar însemna pacea. Nu e vorba de pace. Pacea nu poate fi obținută în niciun caz. E vorba despre încetarea focului. Un armistițiu bazat pe un document sau un armistițiu neoficial, cu un document politic sau fără un document politic, pe plan militar sau politic”, a mai declarat Socor.

Menționăm că Ucraina a desfășurat o contraofensivă majoră în acest an, dar nu a reușit să străpungă liniile de apărare rusești. Rusia se află acum în ofensivă în est. Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a transmis, într-un comunicat pe Facebook, că, în noaptea de marți spre miercuri, rușii au lansat aproape 50 de drone de atac Shahed asupra Ucrainei, 41 dintre ele fiind distruse.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.