VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Analist occidental: Kremlinul nu mai poate să ajute Transnistria și de aceea conducerea de la Tiraspol poartă discuții cu Chișinăul

„Conducerea de la Tiraspol nu are niciun interes în a fi târâtă de către Rusia în conflict și pe această bază poartă discuții cu Chișinăul”. De această opinie este analistul occidental, Vladimir Socor.

Există un format 1+1, între Chișinău și Tiraspol, un format care e mult mai eficient în stabilizarea situației. Conducerea de la Tiraspol nu are niciun interes în a fi târâtă și ea de către Rusia în conflict, dorește stabilitate, dorește libertate de mișcare pentru business-ul din Transnistria și pe această bază conducerea din Tiraspol discută cu Chișinăul. Conducătorii din Tiraspol sunt mult mai radicali, mai militanți, atunci când discută cu Chișinăul în prezența rușilor, atunci discursul Tiraspolului este radical, intransigent și agresiv”, a declarat Vladimir Socor în cadrul emisiunii Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei.

Potrivit analistului ajutorul Rusiei este din ce în ce mai mic pentru Transnistria.

Desigur că există dialog între Rusia și autoritățile din Transnistria, însă ajutorul Kremlinului pentru Tiraspol e din ce în ce mai mic. Rusia nu mai poate să ajute Transnistria și nu mai are legătură directă cu aceasta”, a mai declarat acesta.

Totodată, Vladimir Socor e de părerea că în prezent nu sunt necesare progrese în dosarul transnistrean.

Nici nu trebuie să fie mișcări pe așa numitele progrese pe Dosarul Transnistrean, deoarece, Republica Moldova nu este pregătită să se reintegreze cu Transnistria în situația actuală, când instituțiile Republicii Moldova nu funcționează pe deplin sau funcționează defectuos și Republica Moldova încă nu s-a construit, ca stat modern și eficient”, a mai spus expertul.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.