VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

BERD mai dă Moldovei un împrumut de 150 de mil. de euro pentru drumuri

Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare va acorda R. Moldova un nou împrumut, de 150 de milioane de euro, pentru realizarea Proiectului de reabilitare a drumurilor „Moldova V”. Ministerul Infrastructurii susține că suma reprezintă 50% din costul proiectului, cealaltă parte fiind alocată de Banca Europeană de Investiții.

Din acest credit, va fi reabilitat și modernizat drumul M2, centura orașului Chișinău, sectorul 2, prin extinderea acestuia la 4 benzi de circulație, cu o lungime estimativă de 7 km. De asemenea, vor fi reabilitați aproximativ 85 km din drumul M1, frontiera cu România – Leușeni – Chișinău – Dubăsari – frontiera cu Ucraina.

„Aceste tronsoane au o importanță națională și strategică atât pentru fluidizarea traficului, cât și pentru îmbunătățirea conectivității Republicii Moldova cu Ucraina și Uniunea Europeană”, se arată într-un comunicat al Ministerului Infrastructurii.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.