VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ana Revenco, despre proteste: Un set de acțiuni bine orchestrate și țintite pentru a provoca destabilizări și a insista pe schimbarea cursului democratic al țării

”Așa-zisele proteste nu sunt decât un set de acțiuni bine orchestrate, bine ordonate, care sunt țintite asupra societății, asupra politicului, de a provoca destabilizări și a insista pe schimbarea cursului democratic al țării”. O declarație în acest sens a fost făcută de ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco.

”Situația în continuare este foarte volatilă. Înțelegem și înregistrăm o realitate conform căreia provocările vor crește doar în intensitate. Ceea ce se întâmplă în ultimele zile doar demonstrează că aceasta este o realitate să fim în continuare pregătiți 24/7. Pentru noi contează foarte mult că frații de peste Prut sunt cu ochii pe noi și se interesează de ce se întâmplă la noi acasă”, a declarat Ana Revenco în cadrul unui interviu pentru Anntena 3 CNN.

Totodată, ministra a vorbit și despre perchezițiile efectuate în cadrul dosarului privind organizarea dezordinilor în masă.

”Urmare și a perchezițiilor unde au fost reținute 8 persoane şi unde s-au ridicat probe demonstrează că acestea erau implicate în măsuri de recrutare, identificare, transportare, organizare, ghidare a unor grupuri, inclusiv de tineri sportivi și nu doar care să o pună rezistență forțelor de ordine, inclusiv prin aplicarea violenței.

Au fost ridicate sute mii de lei, iar ipoteza este că aceste sute mii de lei urmau să ajungă în buzunarele celor care vor opune această rezistență și violență. Înscrisuri care demonstrează că se dorea o acționare foarte organizată, conform unor scheme prestabilite, inclusiv conform unor scheme care să demonstreze instaurarea unor pseudo-autorități care să țină sub control țară”, a mai explicat ministra.

Menționăm că cele opt persoane bănuite, dintre care două femei, au vârstele cuprinse între 23 și 41 ani și sunt domiciliate în municipiile Bălți, Chișinău și raioanele Drochia și Ungheni. Acestea sunt cercetate pentru faptul că, contrar Legii cu privire la întruniri, ar fi întreprins acțiuni de pregătire a dezordinilor în masă, care vizau inclusiv transportarea din diferite regiuni ale țării în Chișinău, a mai multor persoane, în special tineri cu o constituție atletică a corpului, printre care și anterior condamnați, instigați să comită noi infracțiuni și ilegalități. În principal, aceștia ar fi fost cooptați în vederea opunerii rezistenței violente față de oamenii legii care asigură ordinea publică, la manifestațiile preconizate în perioada imediat următoare.

Mai mult, printre bănuiți se regăsesc și persoane care aveau și rolul de identificare a angajaților din poliție, care asigurau ordinea publică la proteste, pentru ca să-i intimideze și discrediteze. În ceea ce privește alte roluri în cadrul grupului criminal organizat, acestea țineau de racolarea persoanelor care să participe la destabilizări.

Potrivit legii, infracțiunea investigată se pedepsește cu închisoarea pentru un termen de la 4 la 8 ani închisoare.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.