VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ziua națională a înverzirii plaiului: Circa 15.000 de puieți de stejar, plantați de angajații Guvernului în frunte cu premierul Natalia Gavrilița

Astăzi este marcată Ziua națională a înverzirii plaiului. Cu această ocazie, angajații Guvernului în frunte cu prim-ministra Natalia Gavrilița au plantat circa 15.000 de puieți de stejar, pe o suprafață de 3 hectare din cadrul Ocolului silvic Căinari.

Acțiunea s-a desfășurat în contextul lansării de Ministerul Mediului și Agenţia „Moldsilva” a campaniei naționale de înverzire a plaiului, cu genericul „Plantează-ți viitorul”.

”Campania se desfășoară în scopul mobilizării societății şi intensificării eforturilor de sporire a suprafeţelor împădurite. În acest an, pentru procurarea materialului săditor și desfășurarea acțiunilor de înverzire a plaiului, Fondul Național de Mediu a alocat peste 2,5 milioane de lei.

Lucrările de amenajare a spaţiilor verzi se vor desfășura pe parcursul lunii noiembrie, pe întregul teritoriu al țării. Persoanele care doresc să participe la lucrările de plantare pot conlucra cu întreprinderile silvice, iar pe pagina www.silvicultura.md pot găsi datele de contact ale entităților teritoriale care dispun de materialul săditor necesar. De asemenea, mai multe detalii despre plantări pot fi găsite pe www.moldsilva.gov.md”, anunță serviciul de presă al Guvernului.

Republica Moldova are o împădurire de aproximativ 11% din suprafața țării. Anual, în țara noastră se desfășoară două campanii de împădurire, primăvara și toamna – în preajma Zilei Naționale a Înverzirii Plaiului.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.