VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Amploarea Summitului din 1 iunie. Patru garnituri ale CFM vor transporta jurnaliștii spre Castel Mimi

Patru garnituri de tren vor transporta, în data de 1 iunie, cei aproximativ 1000 de jurnaliști și membri ai echipelor media la Summitul Comunității Politice Europene care va fi organizat la Castelul Mimi de la Bulboaca. Locomotivele și vagoanele sunt verificate și pregătite acum în depourile CFM, a precizat pentru Vocea Basarabiei reprezentanta întreprinderii, Ana Priseajniuc.

Pentru transportarea jurnaliștilor vor fi folosite vagoanele moderne ale CFM, inclusiv cele de pe cursa Chișinău-Iași. Garniturile, care sunt supuse acum unor testări tehnice și lucrări de mentenanță, urmează să fie pregătite până în data de 24 mai.

Amintim, în luna aprilie Guvernul a alocat, printr-o hotărâre, două milioane pentru reabilitarea stației feroviare din Bulboaca. De asemenea, executivul a dispus și alocarea unei sume de 1,2 milioane de lei pentru reabilitarea trenurilor care vor circula în ziua Summitului  și peste 530 de mii de lei pentru renovarea unei stații de la Gara Chișinău.

Totodată, alte aproximativ două milioane de lei au fost oferite pentru amenajarea unei parcări în preajma Castelului Mimi de la Bulboaca.

La cea de-a doua Reuniune a Comunității Politice Europene, care va avea loc pe 1 iunie la vinăria Castel Mimi, raionul Anenii Noi, sunt așteptați șefi de stat sau de guverne din 44 de țări, inclusiv liderii Uniunii Europene.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.