VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Recean, discuții cu oamenii de afaceri: Ne propunem mai multe facilități fiscale și eliminarea birocrației

Introducerea de noi facilități fiscale, eliminarea barierelor birocratice și atragerea diasporei acasă au fost printre principalele subiecte discutate de premierul Dorin Recean în cadrul unei întâlniri cu oamenii de afaceri, inclusiv cu administratorii marilor companii din țară.

În cadrul întrevederii s-a discutat despre provocările din business, modalitățile de sprijin în contextul lipsei forței de muncă și a specialiștilor, îmbunătățirea lanțurilor de distribuție și a infrastructurii de transport, dar și despre combaterea concurenței neloiale.

„Creștem productivitatea, creăm noi locuri de muncă și investim cât mai mult în proiecte de eficiență energetică. Suntem preocupați cu simplificarea continuă a sistemului fiscal și eliminarea barierelor birocratice din calea afacerilor, printr-un efort coordonat și urgent de dereglementare, pentru a susține dezvoltarea afacerilor și creșterea productivității acestora. Obiectivul nostru este să ne ridicăm la nivelul de dezvoltare economică al țărilor din UE, având drept exemplu România”, a declarat Dorin Recean. Șeful executivului a prezentat și obiectivele autorităților privind dezvoltarea unei economii eficiente în următorii ani, extinderea pieței de muncă și motivarea cetățenilor din diasporă să revină acasă. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.