VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ambasadorul Marii Britanii la Chișinău: Cea mai importantă contribuție britanică la securitatea R. Moldova este sprijinul pentru Ucraina

Cea mai importantă contribuție britanică la securitatea Republicii Moldova este sprijinul nostru pentru Ucraina. Ajutând Ucraina să se apere contribuim și la securitatea Republicii Moldova. Declarația a fost făcută de Ambasadorul Marii Britanii la Chișinău, Steven Fisher în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei. Diplomatul a dar asigurări că ajutorul Marii Britanii pentru Ucraina va continua atâta timp cât va fi necesar, până la sfârșitul războiului.

Totodată, Steven Fisher a menționat că autoritățile britanice susțin țara noastră în lupta împotriva războiului hibrid al Rusiei și sprijină R. Moldova în diverse domenii, inclusiv în combaterea dezinformării și la modernizarea Armatei Naționale.

„Este rațional să ajutăm și Republica Moldova în același timp când sprijinim Ucraina. Sprijinim în diverse forme Republica Moldova. Suntem implicați în lupta împotriva dezinformării, susținem Republica Moldova în acest domeniu. Mă refer la acest nou Centru de Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării. Dna Revenco a vizitat Marea Britanie săptămâna curentă în acest context. În ceea ce privește Armata Națională oferim expertiză, training, am început cu această asistență acum mulți ani. Am avut un atașat militar aici timp de 5-6 ani dar evident că în noul context, după începutul războiului (n.r din Ucraina) am intensificat acest training și schimbul de expertiză. Ați făcut referință la vizita de anul trecut la Ministerul Apărării britanic, și după această vizită am intensificat volumul de asistență”, a precizat Ambasadorul Marii Britanii la Chișinău.

Diplomatul a menționat că Republica Moldova se bucură de o susținere fără precedent din partea multor țări din lume, dovadă fiind și asistența anunțată de acestea în cadrul „Platformei de sprijin pentru Republica Moldova”, care s-a desfășurat la 17 octombrie la Chișinău.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.