VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Alte 63 de proiecte ale programelor ”Satul European”, încheiate în octombrie

Alte 63 de proiecte din cadrul programelor ”Satul European” și ”Satul European Expres”, în valoare de 135 de milioane de lei, au fost finalizate în luna octombrie. Banii au fost acordați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală, iar numărul beneficiarilor este de aproximativ 126 de mii.

Astfel, în octombrie, 28 de proiecte au fost încheiat în cadrul Programului „Satul European”, dintre care 13 au vizat reabilitarea rețelelor de apă și canalizare. Au fost construiți 117 kilometri de apeduct și 14 kilometri de rețele de canalizare, asigurând accesul la apă și sanitație pentru peste 7600 de gospodării. În cadrul celorlalte 15 proiecte au fost reabilitate școli, centre culturale, construite și renovate terenuri sportive și elaborate planuri urbanistice generale. Programul „Satul European”, ce include 497 de proiecte, a fost realizat aproape în jumătate.

Tot în octombrie, în cadrul Programului ”Satul European Expres” au fost finalizate 35 de proiecte, dintre care 19 vizează amenajarea terenurilor sportive și de joacă și construirea căilor de acces către diferite instituții publice. În cadrul celorlalte proiecte au fost instalate sisteme de iluminat public, renovate 6 instituții cultare, două gimnazii și sediul unei primării. În cadrul programului „Satul European Expres” urmează să fie realizate 399 de proiecte, dintre care 48 au fost încheiate.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.