VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Alexei Pușkov, senator rus: „ Rusia nu ar trebui să livreze gaz Republicii Moldova, dacă aceasta nu poate achita la timp factura”

„Rusia nu ar trebui să livreze gaz Republicii Moldova, dacă nu poate achita la timp factura. Acceptarea unei asemenea siuații, nu face decât să „subvenționeze” Președinția țării noastre”, este opinia senatorului rus, Alexei Pușkov, expusă pe pe canalul său de Telegram, pe 28 august.

Livrarea gazelor spre Moldova, ar însemna că Rusia o susține pe Maia Sandu și orientarea proeuropeană a statului, a mai specificat oficialul.

Ce rost are să susținem cursul pro-occidental al Moldovei de astăzi cu aprovizionarea cu gaze? Ca răspuns, nu vom obține altceva decât consolidarea acestui curs pro-occidental. De la Sandu nu putem aștepta nici mulțumiri, nici schimbarea politicii. Trebuie oare să finanțăm un astfel de curs?”, întreabă Pușkov.

Tot odată, acesta a publicat un video cu liderul fugar al Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, în care solicită conducerii Federației Ruse și a Gazpromului „să ne încălzească casele”. Șor mai declară în acel filmuleț, că este gata să poarte negocieri personal cu Rusia.

Amintim că Moldovagaz, din lipsa mijloacelor financiare, a cerut Gazpromului amânarea plății avansului pentru livrarea gazelor naturale în luna august. Gazprom a dat curs solicitării, însă a menționat într-un comunicat că a luat această decizie „în mod excepțional”. Termenul limită acceptat pentru achitarea datoriei este 1 septembrie 2022.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.