VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Financial Times: „Este nepotrivit ca turiștii ruşi să se plimbe în orașele noastre”.

Uniunea Europeană intenționează săptămâna viitoare să suspende acordul cu Rusia privind vizele de călătorie, scrie Financial Times, citând mai multe surse.

Planul de înghețare a acordului din 2007 ar trebui, după cum afirmă publicația, să facă mai dificilă și mai costisitoare procedura pentru ca ruşii să obțină documente de intrare în spațiul Schengen.

Această decizie vine după ce unele state membre din estul UE au amenințat că-și vor închide unilateral granițele pentru turiștii ruşi, în timp ce alte țări au cerut acțiuni colective pentru a-i împiedica pe cetățenii ruși să călătorească în UE cu vize turistice.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut, de asemenea, interzicerea completă a intrării cetățenilor ruși în UE, amintește publicația. Ca un prim pas, miniștrii plănuiesc să acorde sprijin politic suspendării acordului de facilitare a vizelor dintre UE și Rusia în cadrul unei întâlniri de două zile la Praga, care începe marți, au confirmat trei surse bine informate pentru Financial Times.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.