VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Alexandru Tănase: Eu nu văd soluții juridice pentru a-i putea sancționa pe cei care vor promova putinismul în aceste zile

„Eu nu văd soluții juridice pentru a-i putea sancționa pe cei care vor promova putinismul în aceste zile”. O declarație în acest sens a fost făcută de fostul președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase, comentând anunțul autorităților privind sancționarea persoanelor care vor purta panglica Sf. Gheorghe de 9 mai.

Cei care vor purta această panglică de 9 mai nu au dreptate. Nici nu s-au aplicat tare multe amenzi atunci, o bună parte din dosare în instanță așa au și rămas și s-au prescris, nu-i chiar așa cum spun ei, sunt multe manipulări în acest sens. Ei nu au dreptul moral să facă lucrul acesta, într-o țară unde avem la o distanță de 30 de kilometri de Palatul prezidențial primele trupe de ocupație ale Federației Ruse și la 70 de kilometri avem război și vecinii noștri mor, este o chestiune de bun-simț și o chestiune de responsabilitate morală. Un politician responsabil niciodată nu-și va îndemna simpatizanții săi să facă așa ceva. Din păcate, cei care vând astăzi moștenirea fostei URSS nu sunt interesați de viitorul acestei țări. Nu cred că cineva din partidele putiniste care sunt în Moldova se gândește la viitorul acestei țări, nu cred”, a declarat Alexandru Tănase în cadrul emisiunii Puncte de Reflecție de la Vocea Basarabiei.

Alexandru Tănase a mai menționat că „există stânga în toată lumea care nu neapărat este putinistă”.

Noi i-am permis Federației Ruse, care prin intermediul mass-media, pe care o controlează și au controlat-o și influenței mediatice pe care au avut-o, să creeze o suprapunere a două noțiuni care nu neapărat pot fi suprapuse. Este vorba de ideea stângii politice cu ideea putinismului și neoimperialismului rusesc și 9 mai. Există stânga în toată lumea care nu neapărat este putinistă. Eu îmi amintesc când ex-președintele Dodon și-a creat partidul politic am avut o discuție cu el la Ministerul Justiției, când a venit să depună actele, bine, și-au modificat denumirea, că ei au făcut un transplant de la un partid la altul, nu mai știu ce pe acolo și când l-am întrebat: „Dar ce vreți să faceți, care este ideea voastră? Încă un partid comunist ca și Voronin, care să apere Breanskul de tancurile NATO sau voi vreți să creați un partid politic de stânga care ar îngloba și ar acoperi oameni care simpatizează ideile de stânga, nu neapărat ideile neoimperialismului”? Și sincer să fiu, am rămas dezamăgit de ceea ce a urmat”, a mai menționat Tănase.

Reamintim că persoanele care vor purta simboluri interzise în ziua de 9 mai, când este marcată Ziua Victoriei riscă să fie sancționați. Avertizarea a fost făcută de șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu.

Cernăuțeanu a reamintit că pentru încălcarea legii, persoanele fizice riscă amendă de la 4.500 de lei la 9.000 de lei, persoanele cu funcție de răspundere riscă amendă de la 9.000 de lei la 18.000 de lei, iar persoanele juridice riscă de la 18.000 de lei la 30.000 de lei.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.